Zestaw garów komponujący się z 99 części, 120
noży, każdy do czegoś innego, 15 typów rondli i tysiące innych narzędzi kuchennych nie uczynią z nikogo wspaniałego kucharza. Prawda jest taka, iż do pichcenia na domowym poziomie trzeba niewiele, a dzięki temu oszczędzimy bardzo wiele powierzchni w naszej kuchni, jak też nie będziemy przymuszeni przebijać się do blatów poprzez stos naczyń.
To, jak wyekwipujesz
kuchnię, musi zależeć głównie od tego, co najczęściej pitrasisz oraz czym się posługujesz najczęściej w trakcie wykonywania owej czynności. Kiedy skompletujesz kluczowe oprzyrządowania, powinieneś nauczyć się zwalczyć pokusę pozyskiwania tego, co pięknie wygląda na obrazku, a jest ci zupełnie zbyteczne. W ów sposób oszczędzisz kapitał jak też miejsce. Poniżej opisano podstawowe utensylia kuchenne, które z całą pewnością będą wymagane w każdej z kuchni.
Noże - minimalnie potrzebne będą nam 3: mały do obierania warzyw, z cienkim i długim ostrzem, większy z szerokim ostrzem. Dobrze jest na nie wydać większe pieniądze - ponieważ kiedy trafisz na naprawdę dobre jak też pięknie układające się w ręce, nie pożałujesz sprawunku i będziesz używał ich przez długie lata.
Opracowanie: Profundo PR
Na podstawie danych z: Profundo PR
Niezbędne ci będą garnki z rondle. Jeden garnek duży, jeden średni, dwa rondle rozmaitej wielkości. Dobierz sagany i rondle w taki sposób, żeby można było zamiennie używać pokryw.
Kiedy poszukujesz dokładnych danych, nie zwlekaj, tylko
sprawdź pod tym linkiem. Odnajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje.
2 patelki różnej wielkości, do duszenia i smażenia, do smażenia nie jest potrzebna pokrywa, jednakże może się przydać siateczka ochraniająca przed pryskaniem tłuszczu. Durszlak do makaronu nadaje się również do umycia jarzyn oraz do odsączania ich po ugotowaniu. Cedzaki ze stali nierdzewnej mogą być również stosowane do duszenia na parze.